НовиниУслуги

ОП Човешки ресурси пуска схеми за 833 млн. лв.

Индикативната годишна програма за 2011 г. получи зелена светлина

Одобрени са 32 нови операции на обща стойност от приблизително 833 млн. лв. по Оперативната програма Развитие на човешките ресурси. Това стана ясно след седмото заседание на Комитета за наблюдение на програмата.

„В средата на програмния период е поставена точна времева и финансова рамка за реалното усвояване на 98% от наличните по програмата финансови средства”, заяви пред журналисти министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Според него се създават предпоставки за договарянето на 80 % от средствата по ОП Развитие на човешките ресурси още през 2011 г. До момента са договорени 43.5% от средствата или близо 1.16 млрд.лв. по сключените общо 1 747 договора. Размерът на реално платените средства по програмата е 176.4 млн.лв., което е над пет пъти повече в сравнение с нивата от юли 2009 г.

Одобрените от Комитета за наблюдение операции предлагат цялостно виждане как Европейският социален фонд ще подкрепи българския пазар на труда, модернизацията на образователната система и стартиралия процес на деинституционализация на социалните услуги за деца, обяви Младенов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *