post

Домакин на събитието е гр. Русе

 

В средата на март в Русе ще се проведе международният интерактивен проект “HEADlines”,в който ще участват 15 студенти от 5 държави – Албания, България, Македония, Косово и Румъния, съобщи Асоциацията на европейските журналисти – България. Участниците ще работят заедно по теми като като медийната манипулация и свобода на словото в Балканския регион.

Програмата на проекта включва посещения в местни радио и телевизионни редакции, редакции на местни вестници, представяния и дискусии, работни сесии по изготвянето на авторски статии, радио и телевизионни репортажи в сътрудничество с местни журналисти.

Инициативата предвижда е теоритични курсове, като в рамките на 5 дни международни лектори ще говорят за манипулационните стратегии на медиите и състоянието на свободата на словото на Балканите. 

Участниците ще бъдат разделени на три условни групи – радио-, телевизионна, и вестникарска. Те ще трябва да създадат собствен медиен проект, като работният език е английски. 

Желаещите да участват в събитието трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо до 28 февруари, 2011 г. на следния e-mail адрес: paula.beger@googlemail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *