post

Форумът се провежда от 8 до 12 март в Интер Експо Център – София

Трудна, предизвикателна, но и динамична. Може би това са трите думи, с които може да се опише изминалата година за строителния бранш у нас. Въпреки кризата и сложната икономическа обстановка обаче, секторът продължава да се развива, макар и с не толкова бързи темпове спрямо две или три години назад.

И въпреки, че това беше сегментът, който понесе най-силно ударите на рецесията, факт е, че той остава сред найважните за икономиката двигатели.

Технологии, техника и материали – нов поглед към строителството. Това е надсловът, под който ще протече единадесетото поред издание на най-авторитетната в страната и на Балканския полуостров международна специализирана изложба БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, на която ProjectMedia е и медиен партньор.

Над 300 компании от страната и чужбина ще представят свои иновативни технологии, машини, оборудване и инструменти за различни дейности. Посетителите ще се запознаят и с най-новите изолации, материали, химически продукти в строителството. Енергоспестяващи и икономични решения разкриват нови модели дограми, врати, прозорци, настилки, санитарно оборудване, елементи за ВиК съоръжения, охранителни системи.

Международното присъствие ще бъде в лицето на изложители Италия, Турция, Великобритания, Гърция, Белгия, Китай, САЩ, Полша, Португалия.

Баварското министерство на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите и Байерн Интернационал ще организират колективно представяне на фирми от провинция Бавария, Германия. Тази година на колективен щанд ще участват и фирми от Австрия.

Иновациите в проектирането и строителството са въпроси, които вълнуват целия спектър от професионалисти, ангажирани със строителството и поддържането на сградния фонд – проектанти, архитекти, инвеститори, строителни предприемачи и изпълнители, производители и търговци на материали и техника в строителството. Водещи експерти ще диксутират темата и проблематиката, а посетителите на изложението също могат да проследят дискусията и да се включат в работата на форума.

В дните на изложбата се провежда и нова инициатива – Специализиран салон ГеоЕкспо, организиран от Агенция Булгарреклама и неправителствени организации от геодезията и картографията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *