НовиниНПО

Европейски конкурс търси най-добра сериозна игра

Той се организира в рамките на проект LUDUS

За втора поредна година проект LUDUS организира конкурс за най-добра сериозна игра (ЕКДСИ). Целта му е да разшири разбирането и възможностите за разработване и използване на приложения за сериозни игри, като фактор за регионално развитие.

Участниците ще могат да подават своите кандидатури в 2 категории, всяка от която има по още две под категории. За най-добра непрофесионална учебна игра, може да се участва в подкатегория „Най-функционална учебна игра” и „ Най-добра идея за учебна игра /замисъл/сценарий”.

В категория „Най-добра професионална учебна игра” участниците могат да кандидатстват за „Най-добра професионална игра с нисък бюджет”  (общ бюджет за разработване под 40.000 €) или за „Най-добра професионална игра с висок бюджет” (общ бюджет за разработване над 40.000 €).

Подадените игри ще бъдат оценявани по няколко основни критерия- проблем и решение / влияние на темата върху конкретната й област и върху обществото,върхови постижения в дизайна на играта и обучението, възможности на играта за ползване от потребители и технически постижения.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе по време на Европейската конференция, организирана в рамките на проект LUDUS в Милано, Италия, на 26-27 май 2011 г.

Участието е безплатно. Игри могат да бъдат подавани до 15 април 2011 г.

Конкурс се организира в рамките на проект LUDUS (от латински: игра), чиято цел е създаването на европейска мрежа за трансфер на знания и разпространение на най-добри практики в иновативната област на сериозните игри. Той е с финансовото съдействие на Програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *