НовиниОбщини

Добрич се включва в Европейска седмица на устойчивата енергия

Тя ще се проведе от 11 до 15 април

Община Добрич ще се включи в Европейската седмица на устойчивата енергия от 11 до 15 април, съобщават от пресцентъра на общината.

Така градът ще даде своя принос за рационално използване на енергията. Седмицата ще започне на 11 април с изложба на детски рисунки с еко материали. На 12 април ще бъде обявен училищен конкурс за изработка на еко – лого на Община Добрич, с покана за участие към всички ученици без възрастови ограничения. Екологото на Добрич трябва да бъде уникално и отличително за града и трябва да носи идеите за чиста пририда и околна среда, природосъобразен начин на живот, възобновяеми енергийни източници, както и опазване на флората и фауната на региона.

Проектите ще се разгледат от петчленна комисия и ще бъдат обявени на 21 април. В рамките на кампанията за устойчива енергия в добричките училища ще бъдат разпространени брошури с практични съвети как да пестим енергията у дома.

Предвидени са и велопоход и състезателни игри в Центъра за защите на природата и животните. Деца от училищата и детските градини ще посетят организирано Ботаническата градина в Балчик и Ветроенергийния парк „Свети Никола“ с открити тематични уроци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *