КомпанииНовини

ЕС търси студенти за работа в администрацията

Крайният срок за подаване на кандидатури е 14 април

Европейският съюз (ЕС) приема за първи път от тази година кандидатури за работа на студенти в последен курс на своето обучение.

Свободните позиции, за които има места за хора за административни длъжности в шест направления – “Европейска публична администрация”, “Право”, “Икономика”, “Одит”, “Финанси” и “Статистика”.
За позиции могат да кандидатстват всички, завършили своето висше образование, но и такива, на които това им предстои в близко бъдеще. Те могат да кандидатстват само по едно от шестте направления.

Кандидатстващите са разделени на две групи: студенти, които ще се дипломират до 31 юли 2011 г., и завършили висшето си образование и с поне шест години професионален стаж по специалността.

Изисквания към кандидатите са те да са граждани на държава от Европейския съюз и да владеят поне два езика – основен (един от 23-те официални езици на ЕС) и втори език– английски, френски или немски.

Кандидатстването става по електронен път на сайта www.eu-careers.eu, където има и по-подробна информация за длъжностите. Крайният срок за подаване на документи е 14 април 2011 г. до 12 часа местно време в Брюксел (13 часа българско време).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *