НовиниОбщини

Община Видин с шест одбрени европроекта

Те са на стойност 23 млн. лв и са получили “зелена” светлина през последния месец

Шест проекта бяха одобрени за финансиране и реализация само в рамките на един месец, съобщиха от общинската администрация. Общата им стойност е над 23 милиона лева.

През юни “зелена светлина” получиха регионалното депо за отпадъци, “Интегрираните планове за градско развитие”, “Всички деца с равен старт” и Центъра за ранна интервенция, който скоро ще бъде открит.
През изминалата седмица пък бяха одобрени идеите за изграждане на областен информационен център за 400 хил. лева и “Фестивал на изкуствата “Дунавски вълни” за над половин милион. Сега остава подписването на финансовите споразумения, коментират от общината.

Някои от проектите са подготвяни в продължение на повече от две години, обясни кмета на общината Румен Видов.

“В тези 23 милиона лева не влизат проектите, които много скоро започваме да изпълняваме – пълната реконструкция на булевард “Панония” и “Видинска крепостна система “Калето” за още близо 10 милиона лева”, обясни още той.

Наред с тези проекти, общината обяви обществена поръчка за избор на изпълнител и за ремонт на уличната мрежа в града и по селата. За тези дейности са заделени над 2.2 млн лева. Продължава усилена подготовка и по проектното предложение за изграждане на пречиствателна станция във Видин за още няколко десетки милиона лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *