НовиниУслуги

Започна раздаване на храна по европрограма „Благотворителност”

Продуктите ще се раздават на три транша

От вчера започна предоставяне на хранителни продукти по европейската програма „Благотворителност”, която се прилага от Разплащателната агенция, съобщиха от ДФ „Земеделие”.

Отпуснатият бюджет на България по програмата е в размер на 11 042 840 евро.

Програмата и през тази година се изпълнява в партньорство с Българския червен кръст (БЧК). За целта са разкрити 334 временни пункта на БЧК в цялата страна, където доброволци ще раздават помощи на хората, които имат право на тях.

Раздаването на продуктите и сега ще бъде на три транша. Първият е от 11 до 29 юли 2011 г. Вторият транш ще се състои от 15 август до 2 септември, а третият – от 1 до 22 ноември.

Лицата, които ще бъдат подпомогнати, са определени предварително от Агенция за социално подпомагане. Това са хората, които са получили енергийни помощи през отоплителния сезон 2010-2011.

Продуктите се осигуряват чрез бартер срещу зърно от интервенционните складове на Словакия и България. Предвид големия интерес към европейската програма, предстои да се обнародват промените в наредбата за благотворителност, чрез които ще се разшири обхвата на подпомаганите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *