IT секторНовини

Учени могат да получат 100 000 евро годишно

Крайният срок за кандидатстване с предложения е 30 септември

Европейското сътрудничество в областта на научно-техническите изследвания COST покани учени от различни области да направят своите предложения за изследвания.

Насърчават се предложенията за дейности, които допринасят за научното, технологично, икономическо, културно и обществено развитие на Европа, се казва в поканата.

Финансирането е „от порядъка на 100 000 EUR годишно”, обикновено за период от 4 години, при условие че има наличен бюджет. За него могат да кандидатстват учени от поне 5 европейски държави, участващи в сътрудничеството.

Предложенията за изследователска дейност ще се оценяват от комисия на два етапа. Решението се взима около шест месеца след подаването на предложението, а самата дейност може да започне три месеца след одобрението. 

Датата за подаване на предварителни предложения е 30 септември 2011 г., 17,00 ч. брюкселско време. До 80 пълни предложения ще получат покана за окончателен подбор на не повече от 30 нови дейности, при условие че има наличен бюджет. До 25 ноември 2011 г. ще бъде отправена покана за подаване на пълните предложения до 27 януари 2012 г., като се очаква решенията да бъдат взети през юни 2012 г. Предвижда се следващият срок за подаване на предложения да бъде 30 март 2012 г.

Пълната информация, можете да откриете на официалния уебсайт на COST.

Андрей Анастасов
andrey_a@stroimedia.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *