НовиниФинанси

Европейската Централна Банка привлича стажанти

Търсят се магистри, докторанти и по-рядко бакалаври

Европейската Централна Банка предлага стажове за докторанти и магистри по икономика, финансова статистика, бизнес администрация, право, човешки ресурси, превод и др.

Кандидатите трябва да са понастоящем записани за магистратура или докторат. Много рядко се предлагат и на бакалаври.

 „Това е възможност за студентите да вкарат в практиката наученото до момента, да се запознаят отвътре с дейността в банката, но и да допринесат директно или индиректно за мисията на ЕЦБ”, се казва в съобщението.

Стажовете са за шест месеца, в зависимост от нуждите на отдела. Работата на стажантите се наблюдава и също зависи от спецификата на отдела. Може да варира от изследователска дейност до подготовка на проектодоклади за статистика или участие във временни проучвания.

Асистент изследователите са студенти, планиращи тепърва да се записват в магистърска или докторска програма; програмата за стаж в статистика е насочена за магистри, които почти са завършили обучението си по икономика, статистика, финанси, бизнес администрация и свързаните им дисциплини.

Изисква се и добро познание на говорим и писмен английски, както и задоволително познание по друг език от ЕС. За пълна информация посетете сайта на банката или електронната приемна система.

Андрей Анастасов
andrey_a@stroimedia.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *