КултураНовини

Тодор Чoбанов става съветник на икономическия министър

Той ще поеме ресор културно-исторически туризъм

Бившият заместик-министър на културата Тодор Чобанов е назначен за съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с ресор културно-исторически туризъм, съобщават от пресцентъра на МИЕТ.

Чобанов е магистър по история и археология от СУ „Св. Климент Охридски”, а от 2008 г. е доктор по археология. Работил е като координатор на проекти в гражданския сектор, експерт в програма ФАР към МРРБ, началник на инспектората за културно наследство в Министерството на културата, консултант по културно наследство към постоянната работна група по връщане на незаконно изнесените ценности във ВКП и други.

От 2009 досега беше заместник министър на културата. Припомняме, че миналия месец премиерът Бойко Борисов освободи Чобанов от длъжност като заяви, че той ще заеме по-висок пост.

Тодор Чобанов е автор на редица публикации в сферата на археологията и опазването на културното наследство. Включването му в екипа на МИЕТ ще подкрепи амбициозната програма на министерството за развитието и популяризирането на културно-историческия туризъм като част от диверсифицирането на туристическия продукт, се казва в прессъобщение на ведомството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *