НовиниОбразование

Институт ЕвроБалкан обяви първото годишно лятно обучение за византийска църковна музика.

Поканени са да кандидатстват хора, които се интересуват от културни, хуманитарни науки и визуални изкуства

 

Институтът за социални и хуманитарни науки ЕвроБалкан кани всички, завършили бакалавърска степен, за предпочитане магистри, докторанти или млади изследователи, да участват в обучение за византийска църковна музика. Информацията е на Mladiinfo.com. 

Oбучението е с продължителност две седмици и половина и ще се състои от 12-ти до 30-ти август в Охрид, Македония, а темата на тазгодишното издание е „Теория и практика на византийското църковно пеене според новата система”, Програмата има за цел да даде теоретични познания за византийската църковна музика и традициите. 

Таксата за участие е в размер на 600 евро и покрива обучението, необходимите материали, ползването на библиотека и компютърна зала и обиколки сред  забележителностите в Охрид. Останалите разноски свързани с настаняване, транспорт и други се поемат от кандидатите. 

Институтът ЕвроБалкан за социални и хуманитарни изследвания участва в мрежата за обмен във висшите учебни заведения в централна Европа – CEEPUS. По тази линия някои студенти могат да кандидатстват и за стипендия, но те трябва да се обучават в институти в страните от CEEPUS, в частност Албания, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия. Чехия, Унгария, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Косово. 

Краен срок за подаване на заявления за участие: 15-ти юни 2012 г.

Повече информация може да намерите тук.

Редактор: Силвия Савова 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *