НовиниОбразование

Полската фондация Sendzimir организира триседмично обучени за устойчиво развитие

Петнадесетото издание на Лятната академия е едно от най-важните събития в Полша свързано с устойчивото развитие

Студенти, изследователи и представители на бизнеса и държавните институции могат да посетят лятното обучение организирано от фондация Sendzimir на тема „Предизвикателствата на устойчивото развитие“, информира Ijnet.org.

Курсът се организира от фондация Sendzimir и ще се състои в град Картузи, Полша от 8-ми до 28-ми юли тази година. Освен към журналисти, обучението е насочено и към студенти и изследователи от сфери като архитектура, мениджмънт, икономика, селско стопанство и към представители на бизнеса, държавната администрация и неправителствения сектор от централна и източна Европа и Прибалтийския регион.

В програмата са включени лекции, дискусии, работни семинари, игри, екскурзии и практически проекти в областта на устойчивото развитие. Под ръководството на международни и местни експерти участниците ще работят върху два типа проекти – единият се фокусира върху въвеждането на принципите на устойчивото развитие в общините, а другият – в компаниите и институциите.

Посетителите трябва да владеят отличен английски, тъй като това е и работният език на обучението.

Краен срок за кандидатстване: 7 март 2012 г. 

Фондация Sendzimir е създадена за да помогне местното общество в намирането на решения на сложните екологични, икономически и социални проблеми. Мисията на организацията се състои в това да инициира и подкрепя дейности с образователна, изследователска и практическа насоченост. По този начин се цели формиране на гражданско общество, което цени околната среда и се стреми да подобри качеството на живот.

Повече подробности, както и насоки за кандидатстване може да намерите на сайта на фондация Sendzimir

Редактор: Силвия Савова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *