НовиниФинанси

Още няколко дни приемат проекти за програмата на LAUNCHub

Млади предприемачи могат да си осигурят финансиране до 30 000 лева

Остават броени дни, в които български фирми могат да се включат Акселераторската програма на LAUNCHub за стартиране на бизнес. Избраните ще могат да получат финансиране до 30 000 лв., като на по-късен етап могат да им бъдат предоставени по още до 200 000 евро. Организацията ще осигури и менторство с над 200 бизнес съветници от България и около 1200 от чужбина.

Крайният срок по европейския фонд Jeremie е 24 юни.

Фирмите ще могат да се включат и в менторската програма, в която ще участват както българи, така и чужденци. Желателно е да се подготви и кратко видео, което да демонстрира екипа зад идеята, посочват експертите.

След 24 юни, процесът по кандидатстване ще бъде затворен и предприемачите ще получат обратна връзка в рамките на десет дни. Пре-селектираните потенциални участници в програмата ще бъдат поканени да участват в т.н. Long Weekend, който ще се състои между 12 и 15 юли.

Тогава екипите ще се срещнат с ментори и ще бъдат подготвени да презентират пред Инвестиционния комитет. В края на уикенда той трябва да избере кандидатите, които ще получат финансиране. Самата Акселераторска програма се очаква да стартира в края на септември 2012 година.

Вторият прозорец за кандидатстване ще бъде отворен през есента на тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *