ЗемеделиеНовини

Конкурс на тема "Завръщане в бъдещето – селското стопанство"

Голямата награда е посещение на Европейския парламент в Брюксел

Информационна кампания „Обща селскостопанска политика: Завръщане в бъдещето” обяви видео/фото конкурс „Завръщане в бъдещето – селското стопанство”. Той се провежда в рамките на инициативата за отбелязване на 50-та годишнина на тази европейска политика. Тази година конкурсът цели да представи света на селското стопанство в Европа посредством образи, свързващи миналото и бъдещето, като залага на възможностите, които видеото и фотографията имат за предаване на завладяващи истории от живота на селскостопанските производители и въздействието на техните постижения върху европейските граждани.

Темите на конкурса са:
– Качество, разнообразие, здраве – европейската селскостопанска политика и продукция.
– Бъдещето на селото.
– Органично земеделие и агро-туризъм.

В състезанието могат да участват художници, работещи с видео средата и фотографи – професионалисти и любители. Участващите творби ще бъдат класирани въз основа на идеен заряд и качество на видео/фотографските образите.

Кандидатите трябва да са автори на снимките/ видео клиповете и да имат навършени 18 г. Всеки може да участва с до три индивидуални снимки, или да разкажете история чрез фото разказ (до 12 снимки, разказващи една история). Кандидатът с видеоклип има право на до три индивидуални видео клипа, всеки с продължителност до 10 мин.

Голямата награда на конкурса е посещение на Европейския парламент в Брюксел. Отделно във всяка от категориите ще има индивидуално класиране за снимка и за видео.

Фотографиите и (препратки към) видео клипове от кратката селекция трябва да бъдат изпратени на e-mail cap@europe.bg , или на CD/DVD по пощата на адрес:
ул. „Г. С. Раковски“ № 18, ет. 4, София 1000, България

Краен срок за подаване на материалите: 26 ноември 2012 г.

Повече за условията и начините на кандидатстване може да намерите на официалната страница на конкурса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *