НовиниУслуги

Фотоконкурс на тема "Пивоварството и моята общност"

Авторите на най-добрите три снимки, избрани от жури от експерти, ще получат награди на обща стойност 1750 евро под формата на фотографско оборудване

 

Пивоварите на Европа организират за втори път фотоконкурс на тема пивоварство. Тазгодишната тема е “Пивоварството и моята общност” и има за цел да подчертае важната роля на пивоварната индустрия в местната общност, както и социалния, културния и икономическия й принос. Конкурсът дава възможност на талантливи фотографи от цяла Европа да покажат своите снимки, да разкажат своите истории и да спечелят атрактивни награди. 

Темата “Пивоварството и моята общност” е избрана, за да позволи на участниците, включително и на тези, свързани със сектора (потребители и пивовари), да подчертаят техните взаимоотношения с общността, приятелите и местното любимо място за пиене на бира; да поставят на преден план онези, които разчитат на пивоварната индустрия за препитанието си. С езика на фотографията могат да бъдат показвани бирарии и заведения, както и хората, които ги управляват, като собственик, барман, пивовар или доставчик. Към фотографиите трябва да има и кратък текст, който да описва каква лична история за пивоварството стои зад снимката.

В конкурса могат да вземат участие граждани на 27-те държави-членки на Европейския съюз плюс Хърватия, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и Турция. Участието в конкурса е безплатно.

Фотографираните лица, както и самите фотографи, трябва да бъдат на възраст над 21 години. Снимки, подадени за участие в конкурса от лица под 21 години, няма да бъдат приемани. Фотографиите се подават директно на уебсайта на инициативата www.facesofbrewing.eu, на който има и допълнителна информация за конкурса, правилата и условията за участие.

Крайният срок за подаване на фотографиите е 7 октомври 2012 г.

 

 

Авторите на най-добрите три снимки, избрани от жури от експерти, ще получат награди на обща стойност 1750 евро под формата на фотографско оборудване, съответно на стойност 1000 евро – за първо място, 500 евро – за второ и 250 евро за трето място. Освен това снимките ще бъдат публикувани и използвани в цяла Европа, което ще осигури на печелившите фотографи голяма популярност. Носителят на първа награда ще бъде поканен на престижна гала вечер в Брюксел в края на 2012 или началото на 2013 г., за да получи наградата си, като разходите за транспорт и една нощувка ще бъдат поети от Пивоварите на Европа.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *