НовиниОбразование

New Europe College в Букурещ обяви началото на конкурс за стипендии

За паричната помощ могат да кандидатстват само студенти в напреднала фаза на докторски програм

Институтът New Europe College (NEC) в Букурещ, Румъния обяви началото на конкурс за стипендии за академичната 2013 – 2014 г. Инициативата е насочена към млади изследователи от цял свят, които работят в областта на хуманитарните науки, обществените науки и икономиката, съобщава Karieri.bg.

За паричната помощ могат да кандидатстват само студенти в напреднала фаза на докторски програми, както и онези, които вече притежават научната титла “доктор”. С предимство са кандидатите, които са под 40 годишна възраст и досега не са получавали стипендия от висшето училище. Работните езици в института са английски, френски и немски език. Желателно е всички участници да владеят английски език на много добро ниво.

Отпусканата сума е в размер от 600 евро на месец, като от NEC покриват допълнително разходите по настаняване и транспорт. На докторантите, които имат желание да останат през цялата академична година, се дава възможността да работят по проекта си за един месец в друга институция по избор. За целта е предвидена сумата от 2 600 евро, която да покрие пътните разходи и тези за живот на студентите.

Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр, който да изпратят на адрес: applications@nec.ro .

Крайният срок за изпращането му е 11 януари 2013 г. Одобрените кандидати ще бъдат известени до средата на месец март 2013 г. и поканени на интервю, което е планирано за месец април.

Допълнителна информация за програмата може да откриете на страницата на New Europe College.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *