НовиниОбразование

Институт от САЩ обявява студентски стипендии

Те са от 1000 до 20 000 долара и са предназначени за международни студенти

Институтът по технологии Wentworth обяви своите годишни стипендиите са годишни. Те са от 1000 до 20 000 долара и са предназначени за международни студенти. Информацията е на Perspektivi.info. 

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат документи до 15 февруари всяка година. За приетите стипендии има общежитие на територията на института. Може да се кандидатства и онлайн, чрез попълване на формуляр. За него се заплаща такса от 50 долара. Владеенето на отличен английски език е задължително. Уменията се доказват с документ. Двата изпита, от които се приемат резултати са TOEFL и  IELTS, като се приемат само оригинални документи, а не копия, доказващи нивото на владеене на езика.

Други документи, които се изискват от университета са документ за завършено средно образование, както и лично написано есе в размер на 250 до 500 думи, в което да опишат какво биха искали и очакват от института, или да пишат на тема по желание – например какво влияние им е оказал любимия учител, как влияе работата по време на учебен процес и т.н. Освен това кандидатът трябва да подаде и подробна автобиография, придружена от препоръка от преподавател в училище и копие на международния си паспорт.

Документите се изпращат на адрес:
Admissions Office
550 Huntington Avenue
Boston, MA 02115-5998, USA
Email: admissions@wit.edu

Краен срок за кандидатстване: 15 февруари 2013 г.

Повече информаци яможе да намерите тук.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *