Новини

Камерън с нови мерки за мигранти от България и Румъния

Министрите ще проучат как да попречат на мигрантите от ЕС да се възползват от безплатното здравеопазване в страната и да получават социални помощи

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че правителството ще обсъди как да попречи на мигрантите от Европейския съюз (ЕС) да се възползват от щедрите социални помощи във Великобритания.

Обществото на Острова се опасява, че мигранти от Румъния и България могат да “залеят” страната през идната година, когато преходните споразумения с двете страни изтекат, коментира “Хъфингтън поуст”, цитиран от БГНЕС.

По тази причина в интервю за “Би Би Си” премиерът съобщи, че министрите му ще проучат как да попречат на мигрантите от ЕС да се възползват от безплатното здравеопазване в страната и да получават социални помощи.

“Една от основните причини да бъдеш член на ЕС са т. нар. ключови свободи – свободното движение на хора, стоки и услуги. Но вече бяха налагани ограничения на движението на хора, ако имате, например, извънредна ситуация”, посочи Камерън.

“Трябва ли да търсим аргументи за това да бъде по-трудно за хората, които идват във Великобритания, да получават социални помощи? Честно казано, да, трябва. Има области в свободното движение на хората, които може да поискаме да променим. Но те трябва да бъдат прегледани внимателно”, допълни премиерът.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *