Новини

Още 3 седмици до крайния срок за кандидатири за "Карл Велики"

Общият награден фонд за наградата е 10 000 евро

На 28 януари 2013 г. приключва срокът за кандидатстване за международната награда “Карл Велики” за младежи., припомнят от Информационнот бюро на ЕП в България. Наградата се организира съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда “Карл Велики” в гр. Аахен, и се връчва за проекти, чиито създатели са на възраст между 16 и 30 години. Спечелилите проекти трябва да служат като примери за младите хора, живеещи в Европа, и да предлагат практически примери за съвместно съжителство между европейците. Сред избираните досега проекти са младежки обменни програми, артистични и интернет проекти с европейско измерение.

Общият награден фонд е 10 хил. евро, като проектите, избрани на първите три места, ще получат съответно 5 хил. евро, 3 хил. евро и 2 хил. евро. Авторите на тези проекти ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент през есента. 

Представителите на националните победители не само ще бъдат поканени да участват в церемонията по връчването на наградата, но ще присъстват също така два дни по-късно на церемонията по връчване на Международната награда “Карл Велики” по време на четиридневната си екскурзия до гр. Аахен, Германия.

До 19 март 2013 г наионалните журита ще определят 27 проекта. Изборът на 3-те лауреата от европейското жури ще бъде на 25 април 2013 г., а церемонията по награждаването в Аахен е на 7 май 2013 г.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *