IT секторНовини

Осем български стартъп компании ще вземат участие в Web Summit 2013

Събитието е в края на октомври в Дъблин

Осем български стартъп компании са избрани сред хиляди други да се присъединят към някои от водещите в световен мащаб новосъздадени технологични компании на Web Summit 2013, най-голямата технологична конференция в Европа, която ще се проведе този октомври в Дъблин, Ирландия, съобщава Money.bg.

Компании от над 80 страни ще вземат участие в Web Summit, заедно с някои от най-известните международни инвеститори, предприемачи и глобални медии. Те са избрани заради изключителния си потенциал не само в България, но и на международно равнище.

“Много сме щастливи, че тази година има толкова много участници от България. Това е доказателство за силата на стартъп системата в София и страната.”, коментира Paddy Cosgrave, основател на Web Summit.

Компаниите, които ще се включат са:
Sponsia е глобална онлайн платформа, която свързва организатори на събития с потенциални корпоративни спонсори, помагайки им да открият своя най-подходящ партньор.
FootballScout е професионална уеб платформа за футболни играчи (аматьори, професионалисти, младежи), агенти, треньори и отбори.
CaseTrek прави революционна промяна в начина, по който се управлява юридическата практика в малките до средно големи юридически фирми, а целевите клиенти са предимно от САЩ и Обединеното кралство.
Рlayground energy пресъздават най-старата платформа за игра – игрището, като усвояват кинетичната енергия там и създават нови, вълнуващи преживявания за децата.
Skiipi са открили решение, благодарение на което по снежните хълмове вече няма да се използват предаватели тип “уоки-токи” за комуникация.
Sensika въвежда нов подход към корпоративното управление на информация, като увеличават достъпа до проницателните идеи на всяко ниво на компанията.
OMG Mobile са разработили уникално мобилно приложение – платформа, чиято цел е да основе отворена глобална платформа за таксиметрови компании и приложения за таксита.
Creative Cells има за цел да обедини програмите за лоялност в търговията на дребно. Уникални са защото прилагат игровизация и вдъхновяващ мобилен потребителски интерфейс.

Web Summit е най-голямата технологична конференция в Европа, като на 30и 31 октомври се очакват над 8000 участници от цял свят. Лекции ще изнесат много от водещите предприемачи, инвеститори и изпълнителни директори на технологични компании в световен мащаб.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *