post

Състезанието ще оценява българската перспектива върху енергетиката.

Ще намалим ли енергийното си потребление или ще използваме енергия повече от всякога? Отговорите на тези въпроси се крият в енергийните източници, които изграждаме днес. Внасянето на енергия от съседите ни или добивът на нефт в чужбина са част от възможностите също като вятърните турбини и изолацията на обществените сгради. Какви би трябвало да бъдат нашите бъдещи енергийни източници според вас?

И още – кой ще плаща за тях? Трябва ли това да са частни компании, или е редно правителствата и гражданите да играят значителна роля в създаването и управлението на енергията? Какво да бъде мястото на публичните банки в нашето енергийно бъдеще?

Това са част от въпросите, на които фотоконкурс, организиран от  Приятели на Земята – Унгария и За Земята – Приятели на Земята България ” Представи си Европейското енергийно бъдеще!”.

Вземете фотоапарата и изпратете снимка, която изобразява европейското енергийно бъдеще през 2050 г. или въздействащ образ от енергийното ни настояще. Най-добрите работи ще бъдат изложени в Брюксел, а победителят ще спечели фотографски материали по избор на стойност 1000 €.

Ще бъсат връчении 10 национални награди по 100 евро за 10-те най-добри снимки от България

Участие в изложба на най-добрите селектирани снимки, които ще бъдат показани в сградата Mundo-B, в Брюксел, Белгия между 1 октомври и 31 декември 2013 г..

Краен срок за кандидатстване – 22 септември 2013 г.

Конкурсът не е ограничен възрастово или професионално. Той е насочен към всеки с визия за енергийното ни развитие и фотографски поглед .

Повече информация за конкурса, както и апрликационната форма за кандидатстване може да намерите тук.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *