Новини

Съветът на Европа организира стажове

Одобрените кандидати ще правят проучвания, ще подготвят проекти за доклади и изследвания за срещи на експерти и ще участват в текущата работа на институцията

Съветът на Европа организира стажове два пъти в годината с продължителност от осем седмици до пет месеца. Стажовете се провеждат в Страсбург между март и юли и между септември и януари, съобщава Дневник Европа.

Стажантите ще имат възможността, особено по време на специално организирания за тях въвеждащ курс, да научат повече за структурите, дейностите и международното сътрудничество на Съвета на Европа, включително и за прилагането на Европейската конвенция за правата на човека.

Стажовете не са платени. Одобрените кандидати трябва сами да поемат разходите по пътуването и настаняването си.

Одобрените кандидати ще правят проучвания, ще подготвят проекти за доклади и изследвания за срещи на експерти и ще участват в текущата работа на институцията.

Кандидатите трябва да са граждани на държава членка на Съвета на Европа и да са завършили висше образование. Изисква се да владеят един от официалните езици на институцията (английски и френски). Препоръчително е да имат познания и по втория език.

Желаещите трябва да попълнят формуляр за кандидатстване до 29 ноември 2013 г. 

Стажът ще се проведе между 17 март и 13 юли 2014 г.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *