post

Проектът е за близо 2 млн. лева

Многопрофилна болница за активно лечение – гр. Луковит ще получи 1 997 605,04 лв. по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013г” за обновяване на лечебното заведение. Подобна инвестиция, за болница като нашата не е никак малка, каза управителят на МБАЛ Луковит д-р Иван Иванов, по време на встъпителната пресконференция по повод старта на проекта. 

Той призна, че това ще даде глътка въздух на болницата за следващите пет години, а 80% от оборудването ще бъде подменено. Здравното заведение ще се сдобие с нов мамограф, който ще бъде единствен за района, тъй като МБАЛ Луковит обслужва пациенти и от Тетевен и Червен бряг.

Целта на проекта е да се повиши качеството на живот в община Луковит като подобри възможностите за достъп до диагностика, лечение и долекуване на населението. С неговата реализация ще бъде извършена доставка на медицинско оборудване за отделения „Образна диагностика”, „Хирургия”, „Нервни болести”, „Вътрешни болести”, „Акушерство и гинекология”, „Педиатрия” и „Физиотерапия”; ще се обособи отделение за долекуване и продължително лечение, отговарящо на нормативните и санитарно-хигиенните изисквания с капацитет 8 легла + 2 за интензивно лечение; ще се осигури възможност за работа по нови 8 клинични пътеки за физикална терапия и рехабилитация и др. Всички ремонти работи са съобразени с изискванията за достъп на хора с увреждания и енергийна ефективност.  

One thought on “Ремонтират болницата в Луковит по европроект

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *