НовиниУслуги

Предстоят "Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“

Събитието стартира на 18 март и ще се проведе в 7 града в страната

За 13 поред година най-голямото кариерно събитие в страната ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. „Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“ стартира на 18-ти март в София и продължава във Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Това стана ясно по време на пресконференция по повод предстоящия форум. 

Организаторите на събитието са Светлозар Петров, Управител на JobTiger и Биляна Георгиева, мениджър „Човешки ресурси“ в Нестле България – генерален спонсор на форума за 11-а поредна година.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е форумът, на който младите хора имат възможност да научат за предлаганите от фирмите участници стажантски програми и работни места и да намерят подходящите за тях. Форумът е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната, и е мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя шанс за развитие и реализация в кариерата.“, каза Светлозар Петров.

Биляна Георгиева подчертава отдадеността на Нестле България към развитието на младите хора и чрез Инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа – Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора). За периода 2014-2016 г. компанията ще осигури възможност за работа на 150 младежи и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 млади хора.

За 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания, подкрепяща множество значими каузи за българското общество и надежден работодател с над 1500 служители. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемане на млади хора на работа и за повече от 16 години студенти и млади професионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда.

Програмите дават възможност на младежи с малко опит да се докоснат до ключовите аспекти от разнообразния бизнес с глобално мислене и затова те се радват на голям интерес. 100% от участвалите в едногодишен стаж в Нестле България за 2012 са продължили своето професионално развитие в компанията.

Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно. По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани срещи – уъркшопи. Те се провеждат в различни университети в цялата страна, дни преди откриване на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа.

Младите хора имат възможност да разберат какви са качествата и поведенията, които се търсят, както и кои са стъпките и изборите на успелите мениджъри. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. И тази година, по време на форума, ще бъде организирана семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов.

Къде ще се състои събитието?

18-19 март: София, НДК, 5 етаж

25 март:      Варна, Галерия „Графит“

27 март:      Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус

1 април:      Русе, Русенски университет „А. Кънчев“

3 април:      Свищов, Стопанска академия „Д. Ценов“

8 април:      Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център

10 април:    Бургас, Бургаски свободен университет

Подробна информация за „Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“ може да се намери на: http://careerdays.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *