Новини

Набират се проекти за световния конкурс Electrolux Design Lab.

Голямата награда е 5 000 евро

От началото на март 2014 г. стартира набирането на проекти за световния конкурс Electrolux Design Lab.Темата на тазгодишното издание е посветена на здравословната среда у дома, а участие в конкурса могат да вземат студенти в областта на дизайна от цял свят. 

Своите вдъхновяващи идеи студентите трябва да посветят на бъдещата среда, в която ще можем да се насладим на здравословния начин на живот по забавен, лесен и устойчив начин с помощта на технологиите. Идеите си за уреди, аксесоари и услуги студентите трябва да представят в една от трите основни направления: Кулинарни изживявания, Грижа за материите и Пречистване на въздуха.  

Конкурсът е отворен за участие на студенти от цял свят, а попълването на заявката изисква няколко лесни стъпки. Участниците трябва да представят описание на своята идея; скица, илюстрираща концепцията и описание на ползите, които би донесла на потребителя. 

Крайният срок за участие е 6 април 2014 г., а най-добрите предложения ще бъдат представени онлайн в началото на месец май. По този начин участниците ще имат възможността да представят идеите си пред специалисти в областта от цял свят и да достигнат до широка аудитория. Екип на Electrolux ще оценява концепциите, а победителят ще бъде обявен през ноември 2014.  

Първото място ще бъде възнаградено с шестмесечен платен стаж в дизайн студиото на Electrolux и награда в размер на 5 000 евро. Парична награда ще има и за второ и трето място, както и за фаворита на публиката. 

Electrolux Design Lab е един от най-престижните конкурси за дизайн в световен мащаб. Конкурсът е един от начините на компанията да допринесе за развитието на младите таланти и изграждането на иновативна култура. През 2013 г. участие в конкурса взимат над 700 студенти от повече от 60 страни, а първо място спечели концепцията за летящ почистваш мини робот, вдъхновена от съвършения ход на природата. 

Повече за конкурса Design Lab вижте на http://electroluxdesignlab.com/2014/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *