Новини

Стартира кампания „Ти движиш Европа"

До 22 април всеки може да изпрати снимка и текст с послание, какво даваш на Европа

MoveBG, гражданската платформа за дебат и общо действие, стартира кампания „Ти движиш Европа”. Тя обединява хората, които вярват, че лично, като българи, допринасят за развитието на общото ни европейско бъдеще, съобщават от npobg.info. 

От 27 февруари до 22 април 2014г всеки може да качи снимка и кратък текст, които представят идеята му как движи Европа напред, на уебсайта на платформата (www.movebg.com/movingeu).

България е най-бързо топящата се и застаряваща нация, с най-ниска раждаемост, първи по смъртност в ЕС. Тя е и най-бедната държава в съюза, с най-малко пари за образование, последни по медийна свобода. Най-нещастните и недоволни от живота си европейци.

Същевременно обаче България първа в Европа изгради единна система, която обхваща всички хора с увреждания и е втора в ЕС с най-нисък държавен дълг. Дàли сме на Европа и света кирилицата и Ренесанса. Имаме и най-качествения интернет в съюза с коефициент 89.35, при среден 84.65. 

„Вярвам, че българите сме пълноправни европейци и активно участваме в процеса на развитие на Европа. В страната ни има много талантливи и способни хора, които ежедневно даряват нещо на света, независимо дали се занимават с наука, спорт, изкуство, бизнес или нещо друго. Кампанията „Ти движиш Европа” цели да покаже как всеки от нас, на индивидуално ниво, се чувства европеец и какво вярва, че дава на Европа”, заяви Саша Безуханова, основател на MoveBG.

Подробна информация за кампанията и как да се включите в нея, можете да намерите на сайта на MoveBG, www.movebg.com/movingeu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *