НовиниОбразование

Студентите от НБУ ще могат да се обучават във виртуална класна стая

Проектът за електронното обучение на НБУ е за 19 месеца и се финансира със 760 000 лева от Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”

Студентите от Нов български университет ще могат да се обучават във виртуална класна стая и да използват 38 електронни учебници.

Това е свързано с проект за “Подобряване на качеството на дистанционното обучение на Центъра за дистанционно и електронно обучение към Нов български университет”, съобщи ръководителят на проекта Христо Чукурлиев, цитиран от БТА.

Той обясни, че в сега съществуващата платформа за електронно обучение на НБУ – “Мудъл”, ще бъде интегрирана виртуалната класна стая, която ще дава възможност за осъществяването на реален учебен процес от разстояние. 

За обучението във виртуалната класна стая преподавателите и студентите трябва да имат компютър, свързан с интернет, както камера и микрофон. 

От НБУ коментираха, че използването на виртуалната класна стая във висшето образование “набира сила” през последните пет години в университетите в САЩ и Европа.

По проекта на НБУ се разработват и 38 мултимедийни електронни учебници, които ще бъдат достъпни за ползване в интернет. За разработването на електронните учебници е изготвен стандарт за мултимедийните учебници, използван от над 50 университета в Европа, САЩ и Австралия, обясниха от университета.

Проектът за електронното обучение на НБУ е за 19 месеца и се финансира със 760 000 лева от Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. 

По проекта ще бъдат обучени също 1700 студенти, 350 преподаватели и 120 души технически персонал от НБУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *