НовиниУслуги

Мрежата на областните информационни центрове ще се включат в инициативата „Мениджър за един ден"

Младежите в страната ще имат възможност да влязат в ролята на „Управител на Областен информационен център за един ден”

На 12 март 2014 г. всички офиси от мрежата на областните информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България ще се включат в инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден”.

Младежите в страната ще имат възможност да влязат в ролята на „Управител на Областен информационен център за един ден”. По този начин те ще станат част от екипа на центъра и ще се докоснат до реалната работна среда на експертите, предоставящи специфична информация за възможностите за финансиране чрез европейските фондове.

Мрежата от 28 информационни центъра се състои от Централен информационен и координационен офис в администрацията на Министерски съвет и 27 Областни информационни центъра. Тя започна да развива своята същинска работа в началото на 2012 г., като оттогава се превърна в надежден източник на информация и реализира съвместни инициативи както с управляващите органи на оперативните програми, така и с различни неправителствени организации. От създаването си досега офисите на мрежата са приели над 30 хиляди посетители, организирани са близо 2500 събития, в които са присъствали над 68 хиляди участници.

Мрежата се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *