post

Сред новите проекти има платформа за приложения за дрони и Bitcoin платежна система

Шест нови стартиращи компании спечелиха инвестия от фонда за рисков капитал LAUNCHub. Както съобщава стартъп изданието NewBusiness.bg, фондът вече има 47 проекта от България, Македония, Румъния, Хърватия, Гърция, Словения, Украйна, Австрия и Швейцария в портфолиото си. За своето двугодишно съшествуване LAUNCHub инвестира 3.5 милиона евро в стартиращи екипи от IT сектора и привлече повече от 3 милиона евро от партньорства с други инвестиционни фондове.

 

Най-новите инвестиции, обявени от LAUNCHub са:

 

CHECKYETI.COM (Швейцария и Австрия) – онлайн пазар за ски училища. Той служи за откриване и резервиране на ски инструктори и планински водачи от Европа.

FLYVER (България) – приложение за дрони с отворен код. Представлява интегрирана екосистема за развитие на пазара за безпилотни самолети и симулатори.

GlassMouse (България) – комрютърен софтуер за геймъри, който проследява движенията на главата и очите и предлага реални усещания по време на игра. Софтуерът лесно взаимодейства с Google Glass.

TOOL.DOMAINS (БЪЛГАРИЯ) – Мобилно приложение за домейн и база данни. Обединява SEO, Social, Whois и др. информация за съдържанието в уеб.

CASHILA (СЛОВЕНИЯ) – Bitcoin платежна система, която ще даде възможност на притежателите на виртуалната валута да плащат сметките си към всяка компания с нея.

METRILLO – инструмент за пазарни анализи и маркетинг. Той помага на търговците да развиват своя бизнес онлайн. Metrilo постига първата съвместна инвестиция между LAUNCHub и Accelerator Venture Fund.

 

Преди дни LAUNCHub отвори седми пореден апликационен прозорец за стартиращи компании от дигиталната сфера с награден фонд от 200 000 евро. В инвестиционния фокус на фонда са стартъпи, занимаващи се с криптовалутата Bitcoin, иновации в сферата на здравеопазването, “облачните” (cloud) технологии и др. Заявления за участие се приемат до 28 септември на уеб сайта на фонда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *