Новини

Кампании за промоционални програми за земеделски и хранителни продукти ще има веднъж годишно

Срокът за публикуване на поканата за подаване на промоционални проекти се променя на 15 януари като предлагащите сдружения следва да подават своите проекти в Министерството на земеделието и храните до 28 февруари

Министерски съвет промени Наредбата за условията и реда за избор, изпълнение и контрол на промоционални програми за земеделски и хранителни продукти

Всички промени се отнасят за кампаниите за подаване на промоционални програми от 2015 г., които ще се осъществяват вече само веднъж годишно. Срокът за публикуване на поканата за подаване на промоционални проекти се променя на 15 януари като предлагащите сдружения следва да подават своите проекти в Министерството на земеделието и храните до 28 февруари. 

Постоянната консултативна комисия за избор на промоционални програми към министъра на земеделието и храните трябва да определи в срок до 15 април програмите, които да бъдат изпратени в ЕК за разглеждане за одобрение на европейско финансиране. 

Целта на промените е Наредбата да се приведе в съответствие с европейската регламентация в тази област, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *