Новини

Увеличават бюджета по три социални програми

Допълнителната сума е осигурена от преразпределение на средства в Националния план за действие по заетостта през 2014 г.

Средствата по националните програми „Сигурност“, „От социални помощи към осигуряване на заетост“ и „Старт на кариерата“ се увеличават с близо 3.6 млн. лева. Това стана ясно на заседание на Националния съвет за насърчаване на заетостта (НСНЗ). Допълнителната сума е осигурена от преразпределение на средства в Националния план за действие по заетостта през 2014 г. 

Средствата по национална програма „Сигурност“ се увеличават с 1.3 млн. лева, за да се осигурят възнагражденията на наетите близо 5000 работници за месец октомври т.г. 

Бюджетът на „От социални помощи към осигуряване на заетост“ ще се повиши с 2.2 млн. лева. С тази сума ще се запази заетостта на 975 лица, наети в трайни дейности по програмата, и за включване при необходимост във временна заетост на хора в аварийни дейности. 

Допълнителните средства за „Старт на кариерата“ са в размер на 83 хиляди лева. По програмата през декември в публичната администрация ще започнат работа около 1400 младежи. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *