НовиниНПО

Първият форум за социална промяна чрез емпатия се фокусира върху социалното предприемачество

Събитието ще се проведе на 14, 15 и 16 ноември в Пловдив

На 14, 15 и 16 ноември в Пловдив ще се проведе първият по рода си форум за социална промяна чрез емпатия и отворено образование в Източна Европа EMPATHEAST. Основната цел на тридневния форум е да заяви категоричното място на България и Балканите в световната карта на социалните иновации и социалното предприемачество.

В рамките на три дни EMPATHEАST ще превърне Пловдив в световна сцена и споделено пространство за създаването на социални иновации и ще покаже чрез примери от света и региона как можем да комбинираме идеята за социално благо с устойчиви модели, които имат реален потенциал да намалят бедността и да променят обществата ни. Събитието ще предизвика креативността за социална промяна чрез лекции, инсталации, игри, концерти и пърформанси, стимулиращи колективната интелигентност и системното мислене. Ще демонстрира какво означава на български „public visioning“ (създаване на споделена визия) и ще засегне теми като интуитивно и емпатично лидерство, самоорганизиращи се граждански системи, етично финансиране, енергийна независимост, human centered design и др. 

Инициативата се организира от “Фабрика за идеи” и “Предизвикателство за социална промяна”. Достъпът до форума ще бъде на принципа “плати, колкото прецениш”. Целта е всеки посетител да плати след събитието, според усещането и знанията, с които си тръгва. “Правим това, защото вярваме, че за да говорим за социални иновации, трябва самите ние да сме готови да поемем по пътя на риска“, споделят организаторите.

Повече информация и регистрация за форума са достъпни ТУК.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *