Новини

София е домакин на иновационен форум

Събитието ще проследи ключовите категории на иновациите – Креативност; Disruptive Innovation, Open Innovation, Развитие на нови продукти и други

На 25 февруари 2015 г. в София ще се проведе първият по рода си международен форум Innovation Explorer Day. Водещи световни иноватори като американското филмово студио за компютърна анимация Pixar, доставчикът на виртуализационни решения Citrix, израелската гигант SIT – Systematic Inventive Thinking и много други иновативни компании ще представят най-актуалните тенденции в света на иновациите.

Събитието ще проследи ключовите категории на иновациите: Креативност; Disruptive Innovation; Open Innovation; Развитие на нови продукти; Социални иновации и ключовите методологии за решаване на бизнес проблеми и генериране на креативни идеи – Design Thinking, Systematic Inventive Thinking, Lean и Lean Startup. 

Форумът ще открие арт директорът на Pixar Anthony Christov с иновации от света на киното и корпоративната промяна, която иновацията води след себе си. Съоснователят на Geppetto Avatars и изобретател на приложението на Apple SIRI Mark Meаdows ще демонстрира на живо в залата изкуствен интелект и до къде е стигнало развитието на роботиката. 

Patrick Studener от компанията за споделени превози Uber, която драматично преобърна един регулиран пазар и бизнес мениджърът “Напитки” в Nestle Bulgaria Sergey Volzhin ще обяснят методологията на Disruptive Innovation. 

Примери за иновации от България ще дадат основателят на фонда Eleven Ивайло Симов и Любен Белов от LAUNCHub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *