Новини

"Мениджър за един ден" ще събере водещи компании и младите хора

Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие

За 14-та година „Джуниър Ачийвмънт България“ ще реализира инициативата „Мениджър за един ден”, с която да покаже, че връзката на реалната работна среда с младите хора у нас е възможна. Всяка компания, която има желание да се включи като домакин, за да могат ученици и студенти от цялата страна да преживеят един реален работен ден в бизнес среда, може да се регистрира до 5 март 2015 г. 

Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.

На уебсайта на „Мениджър за един ден”, който работи близо два месеца преди деня на събитието, се приемат заявките за участие на младежи под формата на CV, мотивационно писмо и посочване на желана сфера за еднодневен стаж. Организациите и компаниите домакини получават достъп до базата данни от кандидати, за да изберат един или повече младежи, които да станат част от техния екип за един ден.

Реалната среща на мениджърите с техните „заместници за един ден“ става сутринта на церемонията по откриване на „Мениджър за един ден” в хотел „Шератон“ – за компаниите от София. Тази година тя ще е на 23 март 2015 г., с участието на Президента на Република България – Росен Плевнелиев, Кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова, министерства и държавни институции.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *