IT секторНовини

eDesign е избрана за уеб агенция на годината за шести път

В категорията „Държавни институции и НПО” компанията е победител със своя проект за нов интерактивен уебсайт на Националния исторически музей

Българската дигитална агенция eDesign получи приза за Уеб агенция на годината на тазгодишното издание на „Български награди за уеб“. Освен това компанията си тръгна с още пет награди от конкурса – в категориите „Държавни институции и НПО”,  „Графика и дизайн”, „Електронна търговия”, „Мултискрийн решение” и за кампания в социалните мрежи. По този начин eDesign на практика е носител на най-много призове от тазгодишния конкурс, въпреки засилената конкуренция и общо 102-та участващи проекта през тази година. 

„Конкурсът „Български награди за уеб“ е най-ценен с високото качество на журито, включващо много от най-влиятелните хора в уеб сегмента, софтуерния бранш, предприемаческите среди, сектора на услуги за оптимизация за търсачки, сферата на дизайна и други области. Именно тежестта на журито прави особено важни призовете в тази надпревара и избирането ни за Уеб агенция на годината за шести път е ценно признание за работата на целия екип на eDesign” – посочи Георги Костов, основател и креативен директор на eDesign. 

В категорията „Държавни институции и НПО” компанията е победител със своя проект за нов интерактивен уебсайт наНационалния исторически музей, който е изграден напълно безплатно, в рамките на инициативата „Културата онлайн“ на eDesign. От трибуната на конкурса Георги Костов призова по този повод повече фирми от уеб бранша да се включат в усилията на дигиталната агенция да спомогне за подобряване на облика на българската култура в интернет. 

До момента eDesign е печелила приза за Уеб агенция на годината през 2008 г., 2010 г., 2012 г., 2013 г. и 2014 година. Агенцията е носител също на десетки други награди в сферата на уеб дизайна, уеб разработката и дигиталния маркетинг. Тя е и единствената българска компания, която е носител на двете най-престижни уеб награди в света – FWA (Favorite Website Award) и AWWWARDS (Сайт на деня).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *