IT секторНовини

Директорът на Techstars METRO Accelerator идва у нас на 6 юли

Александър Зумдиек ще представи първия в света акселератор за иновативни startup компании в сферата на хотелиерския и хранителния бизнес

Александър Зумдиек, директор на Techstars METRO Accelerator ще представи в София, на 6 юли, от 9:30 часа в Betahaus, възможностите български стартап и иновативни компании да участват със свои приложения и разработки в първия в света ХоРеКа акселератор (Хотели – реторанти – кетъринг) в Берлин.

На срещата ще можете да научите повече за организираното от МЕТРО и Techstars състезание за разработчици и стартапи, които да подпомогнат със своите технологични предложения дигитализацията на гастрономията, хотелския и кетъринг бизнес:

Състезанието продължава до 3 август, за 10 места в менторската програма на Techstars METRO акселератора. 

Това е първия в света технологичен акселератор с фокус върху подобряването на всички аспекти в областта на хотелското, ресторантьорското и кетъринг обслужване и управление.

За участие се приемат технологични, финансови, мобилни, бизнес, big data или логистични решения и приложения, които ще подобрят начина, по който хотели, ресторанти, кафенета и кетъринг компании в целия свят извършват своята дейност.

В новия Techstars METRO Accelerator в Берлин опитни ментори ще подкрепят избраните 10 стартапи за период от три месеца, за да доразвият и осъществят идеята си, а впоследствие я предложат на многобройните клиенти на МЕТРО  в целия свят. 

Заинтересовани стартап екипи от целия свят могат да кандидатстват онлайн www.techstarsmetro.com.

Александър Зумдиек е физик, който става консултант в McKinsey, а после се превръща в предприемач. Докато подготвя докторската си степен, работи основно върху деленето на клетките и тяхната мобилност, т.е., решава проблеми от света на биологията с инструментите на физиката. Докато работи в McKinsey, използва дигитални технологии, за да създаде първата разплащателна система за микрофинанси в Етиопия. След като се връща в Европа съосновава payleven, разплащателна система, която позволявa на малки търговци да приемат картови плащания на смарт телефоните си. След това управлява финансовия отдел на Zalando около 2 години, преди да приеме предизвикателството на Techstars METRO акселератора за ХоРеКа бизнеса в Берлин.

Вижте още: Нов акселератор търси стартъпи в сферата на хотелиерския и хранителния бизнес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *