Новини

Т. Дончев: С проекта на закон за еврофондовете цялата система за ползване на европейските пари се вади на светло

“Законът е приложим за абсолютно всички европейски фондове

С проекта на  закон за еврофондовете цялата система за ползване на европейските пари се вади на светло. Това заяви вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев на редовно заседание на парламентарната Комисия по европейски въпроси и контрол на европейските фондове (КЕВКЕФ). 

Проектът на закон беше публикуван на портала за обществени консултации  и представен пред народните представители преди да бъде внесен за разглеждане от Министерски съвет. По думите на вицепремиера Дончев новите подходи, заложени в закона гарантират справедливостта и ясните права и отговорности на всеки участник в системата. 

В представянето участие взеха експерти от Администрацията на Министеския съвет, участвали в разработването и координационната дейност по създаването на проекта на новия закон. В рамките на представянето бяха обяснени детайлно и нови термини за системни проекти, интегрирани проекти и бюджетни линии.

“Законът е приложим за абсолютно всички европейски фондове”, заяви Томислав Дончев. Той наблегна и на това, че със закона се създава необходимата легална платформа и задължение цялото общуване между различните държавни органи в системата да се осъществява по електронен път, като е предвидено административното производство, да се извършва изцяло в информационната система за управление и наблюдение ИСУН.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *