post

На 3 октомври 2015 г. някои от най-популярните български готвачи ще изпълнят кулинарните желания на децата от SOS приемните семейства в Трявна

Инициативата на Нестле България и бульоните MAGGI „Топла супа всеки ден“ – част от CSV (създаване на споделена стойност за обществото) календара на компанията, продължава да разширява своя обхват с нови събития и преживявания за приемните семействата от SOS Детски селища България.

На 3 октомври 2015 г. познатият от предаването Lord Of The Chefs Ивайло Петков; сърцето на кулинарията в „Ресторантът на годината 2015“ Л’Инстант – Антоан Верест; шеф-готвачът на президенти и световни политически лидери Жоро Иванов и дамите от неговия екип – Боряна Паскова и Детелина Николова; младата надежда на виртуозната кулинария Петър Петров, носителят на титлата „Готвач на България 2015“ Цветомир Николов, притежателката на кулинарния сайт „1001 рецепти“ Сандра Алексиева и майсторът на импровизацията Джун Йошида, който ще готви заедно със съпругата си Рене ще споделят емоциите, които им носи хубавата храна, приготвена с най-близките, заедно със SOS приемните семейства в Трявна. Любимците на хиляди българи Лео, Кака Лара, Симо и Боги от „Стартер“ по БГ Радио също ще подкрепят инициативата и ще забавляват децата и техните родители.

След като през пролетта на 2015 г. „Топла супа всеки ден“ подари на семействата малки зеленчукови градини, а известни кулинари дадоха своите съвети и насоки за балансираното хранене и готвене, малчуганите на свой ред ще покажат какво са научили и ще предизвикат топ готвачите да развихрят своето кулинарно въображение в кухнята. Те ще приготвят любими ястия за семеен обяд по избор на децата и ще споделят с тях и родителите от приемните семейства интересни и забавни истории от работата си, полезни съвети и идеи как да обогатяват менюто си, така че да осигурят баланс на семейната трапеза.

Кампанията ще продължи и през следващите месеци с SOS приемните семейства, които се преместиха от Дрен в София и Перник в новите им апартаменти. Бульони MAGGI ще осигури обзавеждане за кухните в новите апартаменти на SOS приемните семейства от с. Дрен, а представители на Нестле България ще споделят опита и знанието си за балансираното хранене. Заедно с известни личности, семействата ще подредят новите си кухни и ще се подготвят за щастливите моменти, когато всички са заедно у дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *