Новини

Съоснователите на Telerik, a Progress company ще гостуват на събитието за стартиращи предприемачи SIStory

Събитието ще се проведе на 10 ноември в София

Събитието за стартиращи предприемачи SIStory на националната предприемаческа организация Start It Smart ще представи съоснователите на Telerik, a Progress company – Васил Терзиев и Светозар Георгиев. Ноемврийското издание на поредицата от срещи с успели личности ще се проведе на 10-ти ноември от 19 ч. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Преди 13 години, заедно с още двама приятели – Бойко Яръмов и Христо Косев, те основават една от най-успешните глобални софтуерни компании, стартирали в България. Компанията създава водещи .NET решения, световноизвестни инструменти за потребителски интерфейс, иновативна система за управление на съдържанието и междуплатформено решение за разработка на мобилни приложения за всеки вид устройство и екран. Само за 13 години Telerik успя да си изгради общност от 1,7 млн. разработчици, а над 130 хил. клиенти в 100 хил. организации в 94 страни използват продуктите на компанията. През 2014 г. американската публична корпорация Progress придобива Telerik в една от най-големите сделки в българската корпоративна история за фирма, създадена и развита изцяло от българи. Това е и една от най-големите софтуерни сделки в Централна и Източна Европа в историята.

В ноемврийското SIStory основателите на Telerik, a Progress company ще разкажат как един български стартъп се превърна в световен лидер на софтуерния пазар, какъв за тях е бил процесът на интеграция след продажбата на компанията и какво следва оттук нататък.

Събитието е част от UPVenture Week (02.11-08.11), по време на която ще се проведат предприемачески конференции, работни срещи, работилници, нетуъркинг и др. Повече информация е достъпна тук: http://www.startitsmart.com/sistory-telerik-a-progress-company/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *