Новини

SAP и Eleven Accelerator Fund стартират HCP Startup Challenge в София

В състезанието може да се включи всяка компания, която има под 50 служители и под пет млн. евро годишни проходи

SAP и Eleven Accelerator Fund стартират HCP Startup Challenge в София на 29 октомври, съобщиха от компанията. Събитието е част от програмата за насърчаване на стартиращи бизнеси, която е заложена в основната бизнес стратегия на SAP.

Инициативата дава възможност на млади компании да получат достъп до най-иновативната технология на SAP – HANA Cloud Platform (HCP), до технически експерти и безплатно активиране на HCP, за да стигнат до глобална клиентска база от 250,000 компании, на които могат да предложат новосъздаденото си приложение.

На HCP Startup Challenge в Eleven участниците ще придобият начални технически и теоретични познания за HANA Cloud Platform. Те ще имат възможност да подготвят свое приложение и 3-минутно видео в рамките на следващия месец, с което да участват в HCP Startup Challenge. Всяка одобрена идея/компания получава възможност да представи със SAP своето решение на повече от 2000 клиенти на SAP в Централна и Източна Европа и да получи 100 000 EUR от SAP и Eleven, за да изгради и развие своето решение.

“За нас е изключително важно колкото се може повече стартиращи български компании, както и утвърдени в сектора брандове, да припознаят HCP като развойна среда за иновации и възможност за реализиране на бизнес модели от типа Big Data. Редица партньори на SAP в България вече разработват приложения върху HCP. Добър пример е Sqiline, които създадоха Smart DI, мобилно приложение за колаборация между лекари в реално време. Проектът беше внедрен пилотно в Онкологичната болница в София. Това е само един от многото примери как нашето партньорство със start-up средата ще обогати продуктово българския и глобален пазар.” – каза Румяна Тренчева, управляващ директор на SAP България.

SAP HCP Challenge се провежда паралелно в 5 страни от Централна и Източна Европа – Полша, Румъния, Сърбия, България и Унгария. Избраните от всяка страна идеи се класират за финала, на който Startup Challenge жури ще избере 3-те най-иновативни приложения, които ще бъдат сертифицирани и предлагани директно на клиентите на SAP по света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *