Новини

12 български компании с щандове на Международното търговско изложение “Natural and Organic Products Europe 2016”

Представяме уникални продукти на най-голямото био изложение в Европа

Министърът на икономиката Божидар Лукарски посети националния щанд на България на Международното търговско изложение “Natural and Organic Products Europe 2016”, което се провежда в Лондон за двадесета поредна година. Изложението представя последните тенденции в света на натуралните био продукти – от естествени здравни продукти, натурални и органични храни, до натурални продукти за лична грижа и еко продукти за бита. Тази година на него са представени и 12 български предприятия – производители на био храни, етерични масла и козметични продукти, чието участие се финансира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП). Агенцията покрива 80% от разходите по изграждане и наем на изложбените щандове на тези изложители.

Някои от най-интересните продукти, които наши фирми представиха на министър Лукарски при посещението му на изложението включват екстракт от родопски силивряк – растение, което има способността да се възражда, регенериращ крем от охлюви, био айрян и сладки с бяла черница и шоколад. Българските изложители споделиха, че има голям интерес към българските продукти, а отзивите от участието им са изключително позитивни.

„Истински впечатлен съм от разнообразието от продукти и иновативното мислене на участващите фирми“, посочи министър Лукарски. По негови думи хората започват да обръщат все повече внимание на храната, която консумират и на продуктите за лична грижа, които използват. „Тази тенденция ще се засилва в бъдеще, а това е невероятна възможност за българските производители, особено на традиционни за страната ни продукти като етеричните масла“, заяви той.

Лукарски допълни, че предоставянето на финансова подкрепа чрез ИАНМСП за участието на български изложители на “Natural and Organic Products Europe 2016” и организирането на национален щанд на страната ни може да изиграе ролята на трамплин за българските изложители. Дългогодишната история и успешното развитие на изложението го превръщат в задължителна пресечна точка за производители и купувачи на натурални продукти от цял свят. На тазгодишното издание участват 600 изложителя от 78 страни, а броят на посетителите се очаква да надхвърли 10 000. Българските

„Насърчаването на експортно-ориентираните предприятия е приоритет в работата ни. Полагаме много усилия, за да подобрим техния достъп до международните пазари, защото българските продукти имат традиции, качество и сериозен потенциал“, каза още министър Лукарски.

Своите продукти на “Natural and Organic Products Europe 2016” представят производителите на био храни, напитки и хранителни добавки „Интернет кафе – БГ“ ЕООД, Лактима ЕАД, Биоекс ООД, Агарикус БГ ЕООД и Биостайл ООД; производителят на профилактични и козметични продукти и средства за лична хигиена Билка лайфстайл ООД; фирмата Екомаат ООД, специализирана в производството на етерично-маслени растения; производителите на етерични и ароматни масла Интермед 1 ЕООД, Икаров ЕООД и Катеко ООД. На изложението участват още Рефан България ООД, специализирани в производството на парфюмерия и козметика и Супер фудс ООД, които оперират в сферата на производството, дистрибуцията и търговията на дребно и едро с хранителни продукти и напитки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *