Новини

„Онтотекст“ представи версия 7 на своята семантична база данни GraphDB

Новата версия поддържа най-новите стандарти за отворени данни

Българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст” представи седма версия на своята семантична база данни GraphDB, която се използва от компании, организации и разработчици от целия свят за анализ на големи обеми от данни. Сред клиентите на семантичните решения на българската фирма са медийните групи BBC, Euromoney и Press Association, Британският музей, компании като Raytheon, Siemens и AstraZeneca и много други. „Онтотекст“е част от „Сирма Груп Холдинг“АД, наскоро успешно приключила кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

GraphDB е семантична база данни, която позволява на организациите да съхраняват, организират и управляват съдържание под формата на семантично обогатени данни. Тя е не-релационна база данни (NoSQL) и може да поддържа в реално време значителни натоварвания и заявки, позволявайки интеграцията на различни типове масиви от данни и създавайки цялостен 360 – градусов изглед на информацията.

Новата версия GraphDB 7 поддържа най-новите стандарти за отворени данни на консорциума World Wide Web (W3C) и включва редица нововъведения, улесняващи управлението на бази данни, както и внедряването и използването на критични бизнес приложения. На практика, тя може да бъде стартирана също толкова лесно, колкото което и да е друго приложение на персонален компютър. Версия 7 работи като приложение за операционните системи Windows, MacOS, както и Linux – дистрибуции. Системата повишава ефективността при мониторинга на критични бизнес услуги и добавя автоматизиран SLA мониторинг. Освен това седмата версия включва и най-новите версии на всички библиотеки с отворен код, създадени от трети страни, интегрирани с GraphDB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *