post

Сватбените покани могат да са нарекат лицето на сватбата, визитката на вашия специален празник и за това те са неразделна част от сватбените аксесоари. Те са една малка, но много съществена част от цялостната организация на сватбеното тържество. Редно е да им отдадем нужното внимание и да се съобразят с редица елементи и детайли от сватбата.

Задължително Сватбените покани, които трябва да си закупите трябва да носят информация на вашите гости за датата, часа и мястото на различните етапи от сватбата – подписване, венчавка, ресторант. Трябва да покажат стила на сватбата и ако има допълнителни изисквания към гостите, то поканите да бъдат придружени и със сватбена програма.

Решаващо е сватбените покани да се изпратят навреме. Колкото по-скоро, след като се определи датата на сватбата, разпратите поканите, толкова по-добре. Така давате възможност на гостите ви да планират времето и ангажиментите си, да обмислят и изберат спокойно сватбения подарък. Да се настроят и подготвят адекватно. Ако поканите се получат 3-4 дни преди сватбеното събитие има голям риск някои гости да не дойдат и така част от закупените сватбени аксесоари ще трябва да си останат за вас :).

Подходящо е в поканите да се уточни и присъствието, или пък не, на деца. Това ще улесни гостите ви в намиране на гледачка. Ако ли пък празника ще е с деца, може да споменете присъствието на аниматор или специален гост за тях. Знаем, това ще позволи малчуганите да не скучаят, а гостите ви да се забавляват спокойно.

Изключително важен акцент е текстът на поканите. Тук може да се изберат покани с готов, напечатан, шаблонен текст или такива без текстови шаблон. При първите е нужно да попълните само имената на гостите, час, място и дата. Докато вторите, поканите без текстови шаблон, са задача с повишена трудност и се налага да се подходи много сериозно към тях. Текстът трябва да е съставен, премислен внимателно и прецизно. Има възможност за варианти – един по-официален за роднините и родителите и друг по-закачлив, игрив за приятелите ви.

Ако се наемете да пишете сами текста в поканите, пишете красиво и вярно. Внимавайте за правописни грешки и размазвания на мастилото. А ако имате достатъчно бюджет, можете да използвате и услугите на професионален калиграф за изписване на текста със специален почерк или стил.

Задължителните атрибути в сватбената покана са:

имената на младоженците,
имената на уважаемите кумове,
дата, час и място на събитието в ритуалната зала,
дата, час и място на ритуала в църквата,
дата, час и място на тържеството в ресторанта.

При изискване за специално облекло това трябва да се посочи в поканата. Сватбеният етикет изисква поканите на почетните гости, родителите, кумовете да се връчат лично. За другите гости могат да се изпратят по куриер или по пощата.

Съществуват варианти поканите да бъдат купени готови, да се направят по поръчка или да изработите сами. Това ще прецените вие според бюджета, с който разполагате.

Сватбените покани по поръчка ще са по-скъпи вероятно, но така ще можете да изберете детайли и подробности по ваше предпочитание. Особено ако сватбата е тематична – плажна или зимна, градинска или вечерна. Ако държите на оригиналност, конкретен цвят или стил, то поръчковите покани са подходящи за вас.

При избор на готови модели сватбени покани е добре да обърнете внимание на цветовата гама, вида, качеството и формата на хартията. И понеже сватбената покана е визитката на сватбата ни, то изборът й трябва най-добре да ни изразява и представя.

Най-голям избор имате, когато търси сватбени покани онлайн, като може да намерите много хубави на изгодни цени, защото имате достъп до огромна база от онлайн магазини за сватбени аксесоари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *