post

Въпреки че във всеки град съществуват поне няколко фирми от типа „кърти, чисти и извозва“, много хора не са много наясно какви точно услуги извършват те. Някои ги определят като хамалски, други използват по-различни понятия, но и те не са съвсем точни. Ето накратко какви услуги предлагат тези фирми:

  • Кърти, чисти и извозва – това е възможно най-общия вид услуга. Както е видно от името й, тя включва къртене на различни помещения, събиране и почистване на отпадъци, както и, разбира се, извозването им от обекта със собствен транспорт.
  • Къртене – специфична услуга и първи етап от комплексния ремонт. Тя включва къртене на стени и замазки, разбиване на бетон, разкъртване на фаянс, мозайка, гранитогрес, разширяване на сводове и отвори и дори събаряне на сгради. Цените са различни в зависимост от обекта на къртене. Колкото и странно да звучи, извършва се от професионалисти, често с експертни познания по тази дейност. Предлага се изкъртване на цяла конструкция или частично къртене. Тази услуга може да се раздели и на къртене на бани, на кухни, на прозорци, постройки и други.
  • Почистване на тавани и мазета – една от най-популярните услуги за всеки, който има нужда да почисти основно подобно помещение. Най-големите фирми в бранша използват модерна и професионална техника, за да свършат тази работа качествено. Наемайки такава фирма, можете да й се доверите напълно, че детайлно ще огледа обекта, ще почисти всичко внимателно и бързо и в повечето случаи ще го изхвърли.
  • Чистене и извозване на строителни материали – ако сте използвали услугата къртене, то е почти неизбежно да се възползвате и от почистване на строителните и отпадъчните материали, които са се появили. За разлика от почистването на мазета и тавани, тук е почти невъзможно да се доверим на себе си и дори е препоръчително да използваме професионални услуги. Освен техниката на високо ниво, с която работят фирмите, те осигуряват и чували за боклук и контейнери. При използването на тази услуга е добре да погледнете какви са цените за извозване на боклука, за да не се окаже, че те са твърде високи и вие реално сте принудени да ги платите, след като той така или иначе вече е струпан пред обекта ви! Като разновидност на тази услуга можем да споменем и транспортирането на строителни материали от точка А до точка Б.
  • Изхвърляне на стари мебели – тази услуга също може да се определи като разновидност на някоя от гореизброените, но пък е изключително често използвана отделно от останалите, затова заслужава да й се обърне внимание. Въпреки че за много хора е по-лесно и евтино просто да изнесат ненужните си мебели навън до контейнера, това е изключително грешно решение и би трябвало да е наказуемо. Никоя фирма за чистота не може да вдигне стария ви диван и той със сигурност ще загрозява улицата поне няколко седмици, докато някой не го отмъкне. Ако не знаете къде да изхвърлите вехтата си покъщнина или пък нямате подходящ транспорт, то използването на тази услуга е строго препоръчително!

Това са основните видове услуги, които предлагат повечето фирми за къртене, чистене и извозване. Естествено всяка от тях е специфична и може да предлага индивидуално и по-интересни неща. Общо взето можем лесно и бързо да намерим фирма, на която да възложим абсолютно всякакъв вид ремонтна и хамалска работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *