post

Имаме предварителни уверения за сериозно увеличение на бюджета на Националната здравноосигурителна каза (НЗОК). Това каза здравният министър проф. Николай Петров, цитиран от БГНЕС.

На форум “Бизнесът и правителството в един отбор”, здравният министър говори и за т.нар. медицинска експертиза за временна нетрудоспособност. “Има драстичен ръст на т.нар. болнични листове”, заяви той и посочи и че от друга страна има проблем по отношение на продължителната нетрудоспособност и различни степени на инвалидизация. Петров припомни ангажимента в програмата на правителството да се извършат реформи. Той каза, че ще се върви към промяна в регламентите, така че да се дефинира ясно медицинската експертиза и експертизата на нетрудоспособостта.

“Това няма как да не окаже влияние в бизнеса в България, защото всички сме наясно, че не е нормално България да се превръща в държава на инвалиди. Не е нормално това да ограничава правата на работодателите”, посочи той.

Здравният министър каза, че акцентът ще е насочен към това държавата с нейните фондове и социалните дейности да гарантира достатъчна подкрепа за тези, които нямат такава. Относно протеста в болницата в Поморие, здравният министър посочи, че болницата е на общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *