post

Организациите скоро ще разполагат с нов и много по-бърз инструмент за анализ на големи масиви от данни с излизането на версия 10.5 на аналитичния софтуер Tableau. Тя ще бъде на пазара след броени седмици и ще промени изцяло представата за анализ на информация, интегрирайки технологията Hyper. Освен това новата версия ще е много по-лесна и достъпна за използване, добавяйки редица нови функции, както и поддръжка за операционната система Linux.

Системата Tableau вече се наложи в бизнес средите като инструмент, който прави много по-лесно и достъпно анализирането на всевъзможни данни. Независимо дали става въпрос за фирмени информационни масиви, или за публични данни в сферата на екологията, градоустройството, образованието и други сектори, Tableau дава цялостна картина на случващото се и превръща наличната информация в ценни изводи и знание. А новата версия 10.5 ще направи анализите още по-бързи и по-достъпни за екипите“ – посочва д-р Валентина Протопопова. експерт в консултантската компания Тим ВИЖЪН България, която е представител на Tableau за България.

Новата технология Hyper

Най-важното нововъведение във версия 10.5 е технологията Hyper, която вече е в ядрото на Business Intelligence платформата Tableau. Това позволява на потребителите да анализират големи масиви от данни много по-бързо и пълноценно, да извличат и обновяват информация по-бързо, гарантирайки, че се работи с най-актуалните налични данни. Освен това Hyper подобрява скалируемостта на аналитичния софтуер, позволявайки той да се впише по-пълноценно във всяка организация, независимо от нейната информационна инфраструктура и спецификата на дейността й. Като цяло е улеснен достъпът на всеки оторизиран член на екипа до анализа на големи обеми от данни.

По-добра визуализация и по-лесно споделяне

Визуализацията също е подобрена с новия инструмент Viz In Tooltip. Той позволява ангажиране с фирмената информация на много по дълбоко ниво, чрез добавяне на повече визуализации и повече детайли в контекста на анализите. Подобрени са и възможностите за споделяне и сътрудничество между екипите, чрез нови инструменти за съобщения и абониране на потребители в групи.

Поддръжка на Linux

Популярният Tableau сървър, който се използва от хиляди организации по света, с новата версия става достъпен и за операционната система с отворен код Linux. Интеграцията с различни платформи занапред ще позволи на компаниите да извлекат максимума от наличната си информационна инфраструктура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *