post

Бюрото ви е натрупано с належащи задачи за изпълнение, но нещо ви пречи да ги отмятате ефективно. Не може да се концентрирате, а това на свой ред ви причинява стрес, поради невъзможността да се справите с работата.

„О, просто не мога да се концентрирам! Мисля, че имам нужда от етерични масла за ментално фокусиране!“

Винаги е по-лесно да сте продуктивни, когато можете да се съсредоточите върху това, което правите. Но не винаги е лесно да се концентрирате.

Понякога разсеяното внимание може да направи една задача да се проточи дълго. Както винаги, ароматерапията е на помощ. Ще ви представим две смеси, които може да направите, за да засилите концентрацията си и да се чувствате по-продуктивни. Може да ги използвате заедно или отделно.

Масла за лесна концентрация 1 вариант

  • 3 капки етерично масло от розмарин
  • 3 капки етерично масло от кардамон (Elettaria cardamomum)
  • 2 капки етерично масло от лавров лист (Laurus nobilis)
  • 7 капки етерично масло от тамян (Boswellia carterii)

Дифузер за ароматерапия с етерични масла е страхотна придобивка и лесен за употреба. Дуфузерър е иновативен уред, който спомага за разпръскването на етерични масла. За да използвате дифузера си, всичко, което трябва да направите, е да го заредите с вода и да добавите няколко капки етерични масла, в зависимост от вашия вкус, нагласа и крайна цел.

 

Масла за лесна концентрация 2 вариант

  • (30 ml) жожоба
  • 3 капки етерично масло от розмарин
  • 2 капки етерично масло от кардамон
  • 5 капки етерично масло от тамян

Направете тази смес в бутилка от  (30 ml). Комбинирайте съставките, разклатете внимателно и нанесете маслото на врата, китките си или, където пожелаете.

Етеричните масла в „Дифузера за лесно концентиране“ ни карат да се фокусираме по няколко начина. Маслото от  “Розмарин”, “Кардамон” и “Лавров лист” ни помагат насърчавайки циркулацията. Като вдишаваме дълбоко, освобождаваме напрежението и стигаме до нашата „умствена енергия“. Чувстваме се ободрени.

И един последен съвет за ментален фокус. Не забравяйте да правите това, което обичате! Винаги е по-лесно да се съсредоточим върху нещата, които обичаме, което ни кара да се чувстваме щастливи, докато ги правим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *