post

Ако търсите вариант за приятно отопление в дома си, така че да се намалят разходите ви и едновременно с това да се подобри комфорта, то можете да помислите за някои промени в интериора. Да инсталирате климатик е един от доказано икономичните варианти за отопляване и охлаждане на помещението. Какъв е оптималният избор на климатик за дома? За максимално добра работа на машината, е важно да прецените какви са необходимите условия, при които желаете да работи или какъв модел ви е необходим. Основните фактори са площ, разположение на самото пространство и регион, в който живеете, за да можете да определите мощността на климатика. Към всеки модел е указана квадратурата, за която се отнася, като ефективността се допълва от добра изолация и липса на специфични чупки в пространството. Колкото повече витрини и мебели, препречващи струята въздух има, толкова по-трудно се извършва отоплението от по-малък, като мощност климатик. Според спецификата на стените и тавана, когато става дума за скосявания или невъзможност за поставяне на климатика високо на стената, добри решения са подовите климатици. Те са от най-надеждните, тъй като топлия въздух естествено се издига нагоре.

Какви екстри можем да изберем за климатика? Сред редицата удобства, предлагани от утвърдени производители на климатици, стои Wi-fi модулът, например, с който дори да не сте си в къщи в продължение на дни и температурата значително се понижи, можете да го включвате от разстояние. Половин или един час преди да се приберете, можете да изберете желаната температура и да се радвате на приятен и уютен дом, веднага след като пристигнете от дълъг път. Съществуващите освен това плазмени филтри, дават възможност за автоматично пречистване на въздуха, а сензорите за отчитане на присъствие в пространството, отговарят за пренасочване на струята, така, че да не предизвиква дискомфорт. Пренасочването на струята може да става и по желание, дори и в различни посоки, благодарение на разделителни клапи. Автоматизираните сензори освен това, при отчитане на липса на хора в помещението, дават сигнал за превключване на климатика в икономичен режим. Ето как с помощта на новите технологични решения, можем да изберем чудесно съчетание между икономичност и комфорт, избирайки хипервинверторни климатици. Въпреки големият диапазон от цени и модели, дори и да изберете нещо по-специално, разходите ви бързо ще бъдат оправдани с рязкото намаляване на сметките за тока.

Как се отнася разположението на дома, спрямо необходимостта от мощност? Ако например климатикът е с технически диапазон на работа между -15° до +24°, то под тези температури – в случая под -15°, се задейства режимът на размразяване, който изисква енергия. При по-голяма влажност, климатикът преминава в същия режим, дори и температурите да не са станали толкова ниски. Ето защо за хора, живеещи в близост до воден басейн, се препоръчват по-мощни климатици. За намиране на най-доброто решение, можете да се посъветвате със специалист, който да ви даде препоръка за мястото на поставяне и ориентир за параметрите на най-добрия за вас климатик. Повече подробности вижте в http://impas-klima.com и преценете. Добрият избор се отплаща във времето, а компромисните решения, дори и да са твърде изгодни на пръв поглед, могат да не дадат очакваните резултати. Уверете се сами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *