post

Как да се справим с минусовите температури в дома? Ако и пред вас стои този въпрос, може би сте имали не дотам приятните изживявания със сметките за тока. Понякога, ако в съчетание с цялата картина, става дума и за не добра изолация на жилището, то разочарованието и усещането за несправедливост са ни в кърпа вързани. Но има начин да излезем от ситуацията, като намалим разходите си и увеличим усещането за топлина и уют и те са в лицето на различните видове климатици, които са създадени с тази цел. Новите технологии, вече позволяват и повече мощност и максимален брой екстри, така, че можем да забравим за лошото настроение и студените крайници през зимата, докато сме си в къщи. Но, за да намерим най-добрия за конкретния случай климатик, е добре да отчетем някои основни фактори. Това са – разположение на дома, характеристики на района, в който живеем и разбира се площта, която желаем да се отоплява или охлажда, според сезона. Към всеки от видовете климатици, са зададени точните параметри за това каква е площта, която е заложена за оптимална работа на климатика, но ако изолацията е слаба или районът е с по-висока влажност, всички изчисления би следвало да се премислят наново. Това е така, поради режимът на размразяване, който технологично се включва при понижаване на указаните минусови температури, но ако е налице и по-висока влажност – дори и преди това.

Това са ключови фактори при определяне на мощността на климатика, а това къде точно е добре да се монтира, оказва влияние на степента на ефективност в конкретното помещение. Колкото по-начупено и геометрически сложно е дадено пространство, толкова по-трудно би било на един не много мощен климатик да успее да затопли всяка част от него. Пречещи стени или повече витрини и мебели, също могат да окажат влияние. А има ли климатик с възможност за монтаж на пода? Това са т.нар. подови климатици, които са много подходящи при липса на възможност за окачване високо на стената, поради скосен таван например или друго. Този вид климатици освен това са и доста по-надеждни, тъй като осигуряват естествено преминаване на топлия въздух отдолу нагоре. Съществуват и подово-таванни климатици, които могат да се монтират, както хоризонтално на тавана, така и вертикално на пода. Тази гъвкавост на възможностите за монтаж, спомага лесното адаптиране на уреда към сложни пространства. Освен това с такъв климатик могат да се отопляват и големи помещения с размери до 45 кв. м., а към характеристиките му спадат и от 5 до 7 възможности за двойно реене на въздуха.

Въпреки популярните възможности за пазаруване на климатици втора употреба, вече има и чисто нови и то на достъпни цени. Освен това, към новите постижения в климатичните инсталации, стоят и опциите за автоматично пречистване на въздуха, благодарение на плазмени филтри, както и за самопочистване. Съществуват и модели с налични сензори улавящи присъствие, с помощта на които климатикът пренасочва струята в подходящата посока. Ако сензорите отчетат липса на присъствие в помещението,се преминава в икономичен режим. Повече подробности в klimashop.bg. Пред избора за компромисно решение или за ефективно такова, което ще ни даде възможност за дългосрочно минимизиране на разходите, може би няма да ни е много трудно да изберем, нали?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *